Για 6 άτομα ()
1. Βάλτε τον μισό κιμά σε αντικολλητικό τηγάνι που έχετε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να τραβήξει το νερό του, για 8΄-10΄.
2. Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το νερό και το ρύζι, και μαγειρεύετε για 15΄σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αποσύρετε από τη φωτιά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον χλιαρό κιμά με τον υπόλοιπο κιμά που είναι ωμός. Προσθέτετε το μείγμα με το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό και ζυμώνετε καλά.
4. Παίρνετε από το μείγμα ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός αυγού. Πλάθετε με το χέρι σας κεφτεδάκια κυλώντας τα ανάμεσα στα χέρια σας, μέχρι να αποκτήσουν μακρουλό σχήμα. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
5. Βάζετε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι, και αφήνετε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
6. Σε βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά. Περνάτε τους κεφτέδες στο αυγό, μετά τους βάζετε σε πιάτο που έχετε βάλει αλεύρι ώστε να αλευρωθούν παντού και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
7. Αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα τους κεφτέδες και τους αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τους σερβίρετε.
Για πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά όπως μπούκοβο και κύμινο. Σύμφωνα με ένα οθωμανικό βιβλίο μαγειρικής του 19ου αι., οι κεφτέδες αυτοί –γνωστοί στην τουρκική κουζίνα ως «κεφτέδες σαν το μπούτι της γυναίκας»– γίνονταν μόνο από ωμό κιμά. Εδώ, καβουρντίζουμε το μισό κρέας.