Για 10 άτομα ()
1. Μουσκεύετε σε ένα μπολ το πλιγούρι με χλιαρό νερό μέχρι να φουσκώσει (θα σας πάρει περίπου μισή ώρα) και στη συνέχεια το στραγγίζετε πολύ καλά.
2. Κατόπιν, ανακατεύετε σε ένα άλλο μπολ τον κιμά, το πλιγούρι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και το πλάθετε σε μεγάλα στρογγυλά κεφτεδάκια.
3. Τοποθετείτε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι και αλευρώνετε πρώτα τα κεφτεδάκια και μετά τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο για 5'-6' έως ότου ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
4. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε πρώτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν το επιπλέον λάδι. Σερβίρετε τους πλιγουροκεφτέδες ζεστούς.
Μπορείτε να ετοιμάσετε τα κεφτεδάκια με πλιγούρι αναμειγνύοντας ½ κιλό μοσχαρίσιο και ½ κιλό χοιρινό κιμά, για περισσότερη νοστιμιά. Εάν τα σερβίρετε ζεστά, ταιριάζουν εξαιρετικά με μια δροσερή πράσινη σαλάτα ή με πικάντικη τυροκαυτερή. Ωστόσο, μπορείτε να τα απολαύσετε και κρύα, σε θερμοκρασία δωματίου.