Logo

patzarosalata top 15 12 2016

Ιδιαίτερη, με ωραίο ρουμπινί χρώμα και ντελικάτη γεύση , που θα στολίσει το γιορτινό τραπέζι σας!

 

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

patzarosalata top 15 12 2016

Ιδιαίτερη, με ωραίο ρουμπινί χρώμα και ντελικάτη γεύση , που θα στολίσει το γιορτινό τραπέζι σας!

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 0€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στεγνώνετε και τα κόβετε σε καρέ. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα παντζάρια το γιαούρτι , την μαγιονέζα και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.


2. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και τα αμύγδαλα. Ρίχνετε το μέλι και δύο σταγόνες λεμόνι. Μόλις τα πιάσει τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και βάζετε το απάκι. Σοτάρετε για 1 – 2 λεπτά.


3. Τηγανίζετε στεγνά αφού λαδώσετε λίγο τις λωρίδες από την πίτα και τις αφήνετε να κρυώσουν.


4. Ψήνετε τις πίτες , τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε μικρά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα. Τις τοποθετείτε σε μία πιατέλα και ακουμπάτε πάνω σε κάθε πίτα ένα τσέρκι. Γεμίζετε με την παντζαροσαλάτα, πιέζετε ελαφρώς και ξεφορμάρετε.


5. Γαρνίρετε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και το απάκι.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα , με καρύδια γιατί ταιριάζουν πολύ με το παντζάρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template