ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ

αλλά έφτιαχνε τέλειο κοτόπουλο...

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τις Αδάμες, φρόντισε να έχεις πάρει πρώτα τηλέφωνο γιατί είναι μακρύς ο δρόμος. Χωμένο κάπου κάτω από την Εθνική, ίσως μόνο οι γείτονες να το γνωρίζουν και σίγουρα αυτοί που παραγγέλνουν για το σπίτι. Και είναι αρκετοί (έτσι το γνώρισα κι εγώ).

Γράφει:
Η ΠΟΠΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
Φωτογραφίες:
ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Ένα κλασσικό ψητοπωλείο της παλιάς εποχής, με ψυγεία της μπύρας και της coca cola, με λίγο ξύλο, με λίγο φορμάικα, με λίγο αισθητική του 1980. Έξω, μια συμπαθέστατη αυλή με χαλικάκι, με περικοκλάδες να ορίζουν τον χώρο και λάμπες παλιάς ταβέρνας, μια χαρά για παγωμένες μπύρες τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

adames-blog middle
Γιατί να πάτε:
Πρωτίστως γιατί δεν είναι σουβλακερί της μόδας με άσπρες ντεκαπέ καρεκλίτσες και κουταλοπηρουνοσουρωτήρια για φωτιστικά. Δευτερευόντως - αυτό είναι όμως και το καλό χαρτί του - γιατί τρως ξεχωριστά εκεί που ποτέ δεν θα το φανταζόσουν βλέποντας το. Αυθεντικό και έντιμο. Λίγα, απλά και καλά ψητά και αυτό είναι το ζητούμενο. Ωραία χωριάτικη το καλοκαίρι με κόκκινη ντοματούλα εκτός ψυγείου, με μπόλικο κρεμμυδάκι και ωραίο λάδι, μαρούλι και λάχανο τον χειμώνα. Ζεστές καλοψημένες πίττες και πραγματικές πατάτες, μέχρι να έρθουν τα ζουμερά καλαμάκια κομμένα στο χέρι και διπλάσια σε όγκο απ΄αυτά που τρώμε συνήθως στις μοδάτες σουβλακερί όπου το μόνο που θυμάσαι μετά είναι το σκουλαρίκι στο αυτί του ψήστη. Καλαμάκι κοτόπουλο καθαρό και νόστιμο. Αν παραγγείλεις μπορεί να σου φτιάξουν και κοντοσούβλι κοτόπουλο, ίσως και κοκορετσάκι. Αυτό όμως που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού είναι τα παϊδάκια κοτόπουλου. Δαγκώνεις και βγάζεις εκείνο το γνωστό "μμμμμμμ" της απόλαυσης. Τρέχει το ζουμάκι στα χείλια και δεν το σκουπίζεις. Λαδώνεσαι και αφήνεις την χαρτοπετσέτα γι' αργότερα. Ξεροψημένη πετσούλα και τρυφερό κοτοπουλάκι κομμένο σωστά από κάποιον που δεν βαριέται να το κάνει. Ψημένα στο κάρβουνο τόσο όσο να χρυσίσει απέξω και να είναι τρυφερό μέσα. θα τρώτε μέχρι την στιγμή που στην πιατέλα νάχει μείνει μόνον λίγο ζουμάκι για να βρέξετε το τελευταίο κομματάκι πίττας. Ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί μπαμπάς και uιός, ιδιοκτήτες του ψητοπωλείου...
Τηλεφωνείστε πριν πάτε για να βεβαιωθείτε πως είναι ανοιχτά και πως έχουν κοτόπουλο για παϊδάκια.

adames-blog bottom2

ΔΥΝΑΤΟ: Εξαιρετικό ψήσιμο μόνο στα κάρνουνα

ΑΔΥΝΑΤΟ: Αν δεν τηλεφωνήσετε μπορεί να το βρείτε κλειστό

Εν Αδαμες | Ναυπλίου 8, Νέα Κηφισιά | 2108075621 | Facebook

Δευτέρα - Κυριακή 13:00 - 00:00 | 7€/άτομο

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 
newsl face